Rio maranon, Pesta de sol en el río Marañón

Rio maranon, zonsondergang op de Marañón—Rafael Estrella Flickr

De Rio Marañon is één van de basisrivieren van de Amazone en Marañon, sinds 1981, is één van de compagnies, die aan de wieg staat van de popularisering van de hangmat in Europa. Wij openden in 1991 in Amsterdam de eerste échte hangmatwinkel in Europa en ons devies was en is nog steeds :

Samenbrengen van traditie en modern design

Marañon’s streven is altijd geweest de originele Zuid Amerikaanse hangmatten te brengen en niet de westerse modellen, waar gebruik wordt gemaakt van spreidstokken aan beide zijden van de hangmat. Hangmatten met spreidstokken hebben de neiging te kantelen.

 

aztec hangmat

Kleurrijke Aztec Hangmat

Topkwaliteit was en is ons streven en dat gaat niet altijd hand in hand met een lage prijs. Daar kiezen wij voor. Onze hangmatten worden gemaakt door specialisten, die goed betaald worden.

Doordat wij al 30 jaar dicht op de consument staan, hebben wij een goede kijk op hun behoeftes en motieven.


Daardoor is Marañon hangmatten in een uitgebreidere maatvoering gaan produceren dan in de oorsprongslanden van de hangmat.

Ook kunnen wij snel beoordelen welke kleuren en producten het best aanslaan. Daarom hebben wij uit ons assortiment nu een selectie gemaakt voor het seizoen 2012-2013. Naast de standaard maten Medium en Large zijn er nu ook de XL, Short XL en Gigante.

Super trendy zijn nu de hangstoelen.

Rocker hangstoel Zebra

Rocker hangstoel Zebra

Special products zijn de ECO hangmatten gemaakt van katoen, dat gekleurd groeit en de hangmat-, en hangstoelstandaards van geperst bamboe.

Dit zijn ontwikkelingen waar wij warm van worden. Het zijn geen holle woorden, maar producten die echt bijdragen aan een beter milieu.

Wij zijn onze partners in Zuid-Amerika, China en India dankbaar, dat zij ons in staat stellen nieuwe en betere producten op de markt te brengen.

 

Gilbert Stork
CEO Marañon

 

Een greep uit de Marañon collectie: